Digital Detox Camp 2015

Ge dig en detox från det teknikbundna samhället. Vi reser till en liten ö i Thailand utan el och internet och erbjuder en veckas retreat på riktigt. På ön finns tre inspiratörer som ser till att du får med dig konkreta verktyg för att hantera verkligheten på hemmaplan där mycket sker genom en skärm.

Vår genetik har under miljoner år utformats för helt andra förhållanden än det digitala, inte konstigt att vi behöver en öde ö ibland för att finna oss själva. Detta är ett detox-läger där medvetna människor samlas för att för en stund slippa den digitala bundenheten och återta makten över tekniken. Det är en camp i paradismiljö utan digital teknologi och med ett inspirerande utbud av analoga workshops och manuella aktiviteter som inspirerar till insikt och djupavslappning. Det här är en drömresa där du kan slappna av helt, släppa taget om jobb och åtaganden och finna dig själv bortom digitaliseringen. Lokal Thailändsk mat serveras, och havet, vinden och träden sjunger för oss varje dag.

Med dig hem kommer du att få med dig verktyg för att lättare kunna hantera det digitaltunga samhället vi lever i. Du kommer att veta mer om digital stress och missbruk, ha en större förståelse hur tekniken påverkar våra kärleksrelationer samt ha mindfulnessverktyg som gör det möjligt att förhålla sig rent praktiskt till teknik på ett hälsosamt sätt. Med oss har vi erkänt duktiga coacher inom relationer och mindfulness samt en av Sveriges digitala missbruksexpert Patrik Wincent.

Digital Detox Camp – för vem?

Detta är en retreat för dig som dagligen jobbar med teknik och internet som verktyg samt använder dig av skärmar som smartphones i ditt vardagliga liv. Kanske är du förälder och känner dig vilsen i hur du skall förhålla dig till barnets digitalisering? Kanske är du en medveten människa som ser att det finns en potential i livskvalitet som du idag inte lever fullt ut på grund av stress skapat av t ex mejl, sociala medier, tv-bruk, mobilbruk mm. Du har kanske vid ett eller flera tillfällen stannat upp och frågat dig själv hur mycket av livet du upplever genom en skärm och inte blivit nöjd med svaret. Du längtar efter en frihetskänsla, en känsla av kontroll över den värdefulla tekniken istället för att bli kontrollerad. Du ser möjligheten till ett nytt förhållningssätt till tekniken där du skapar bättre balans i det digitala och analoga livet.

Det är en camp för dig som har en insikt om att det handlar om förhållningssätt till tekniken. Det är inte internet eller teknikens fel.

450x265_beach_color

Syfte med campen

Syftet med campen är att samla en grupp likasinnade som vill göra en detox från det skärm-intensiva samhället. Campen erbjuder förutom detox också hjälp att finna oss själva bortom teknikbundna beteenden samt hjälper oss konkret förändra vårt förhållningssätt till tekniken. Efter campen kommer du att lättare kunna hantera digital teknik utan att bli kontrollerad eller beroende av den och därmed leva ett friare liv. Vi vill att deltagarna skall bidra till mindre digital stress i samhället.

Axplock ur innehållet

Du kommer att kunna delta i föreläsningar inom digital stress & missbruk, workshops av olika slag samt mindfulnessklasser med inslag av yoga. Även individuell coaching och rådgivning kommer att erbjudas. Dessutom finns gott om fri tid att bara vara och uppleva livet utanför skärmen i en paradisisk tropisk miljö.

Vi kommer att anordna en välkomstmiddag första kvällen för campens deltagare.

En dag med valfritt utbud kan se ut så här:

8.30-10.00 incheckning och föreläsning/workshop dagens tema; ”Internetbruk eller missbruk” – Patrik Wincent

FRI TID. T ex Frukost, Bada, paddla kajak, umgås, sola, läsa en bok, äta gott eller bara sitta under en palm.

15.00 Föreläsning/workshop dagens tema; ”Relationer och iphone” – Camilla Lebert Hirvi

16.00 Mindfulnessklass tema ”konsten att slappna av” – Jonas Faremo

17.00 Utcheckning

FRI TID. T ex Bada, paddla kajak, umgås, sola, läsa en bok, äta gott eller bara sitta under en palm.

Koh Bu Bu öster om Koh Lanta

Koh Bu Bu är en liten ö med en 800 meter lång stig runt ön. Ön består av vacker regnskog och har en sandstrand som är härlig att bada från. Under dagtid kommer emellanåt utflyktsgrupper på besök och framåt kvällen lägger sig lugnet över ön. Då hjälper resortens generator till med ström under middagen men efter 22.00 släcks belysningen och du får en lykta med dig hem till din bungalow där du kan njuta av stillheten och ljuden från hav och natur. Bubu island har en enda resort bestående av 15 enkla men funktionella bungalows och enkel och smakfull Thai-mat serveras från den lilla restaurangen. Ofta känns det som om tiden står stilla på Bubu island och du är i nära kontakt med hav och natur. Har du tur kanske du får se apor, ödlor eller den ovanliga Bubu fågeln (näshornsfågeln) i skogen. Kanoter finns tillgängliga om du vill paddla runt ön.

Restriktioner

För att kunna tillhandahålla en riktig retreat och detox kommer vissa saker inte att tillåtas. Användandet av all digital teknik är strängt förbjudet. Detta inkluderar alla prylar inklusive Ipads, gameboys, ps3: s, mobiltelefoner, datorer, e-böcker, iPods, GPS-system, digitalkameror, miniräknare och även digitala klockor. Campen kommer att tillhandahålla förvaring av all personlig elektronik vid anländandet till ön.

Ingen mat eller dryck utifrån

Ta med sig mat eller dryck utifrån är inte tillåtet på ön. Dessutom ber vi att ni hjälper till att skapa en hälsosam plats för alla, komma bort från alla distraktioner (inga droger eller alkohol). Detta är en detox-vecka som är skapt för att hjälpa dig att bli mer jordad och få möjligheten att uppleva livet bortom tekniken.

Om din kost kräver särskild uppmärksamhet, vänligen meddela oss i god tid innan du kommer så att vi kan förbereda dina speciella behov.

Enbart vuxna

För att skapa ett fokus på din förmåga att bara vara med dig själv är detta års Camp enbart för vuxna.

Period

2015

Campavgift

3900kr

Inklusive

Kurserna ”Digital stress, ”Teknik och relationer”, samt ”Mindfulness och teknik”. Utöver detta ingår även workshops samt en timme individuell coaching med en av inspiratörerna.

Exklusive

Alla resekostnader, boende, transfer, utflykter och måltider.

Om du vill går det att boka fler coaching-tillfällen med Patrik, Camilla eller Jonas inför din ankomst eller på plats om tider finns.

Inspiratörerna

Patrik Wincent
Patrik Wincent

Grundaren till Internetakuten & Dataspelsakuten. Auktoriserad terapeut, coach, författare och föreläsare med många års erfarenhet kring arbeten med missbruks- och beroendeproblematik. Som expert inom området förekommer Patrik ofta i media som t ex TV4 morgonsoffan, SVT Sverige, Aftonbladet, Expressen, DN, P3, P4, TV4 Nyheter, Rapport mm. Patrik är en populär föreläsare inom ämnen som rör olika sorts digitala beroenden så som av dataspel, mobilmissbruk, internet och sociala medier.

Patrik kommer ge oss en grundlig insikt i människans beroendeproblematiker ur ett vetenskapligt perspektiv samt i hur vi kan frigöra oss från missbruk av skärmbunden teknik i olika former. Patrik kommer också att erbjuda individuell coachning.

Jonas Faremo
Jonas Faremo

Jonas har levt stora delar av de senaste tre åren i Indien och levt med meditation, mindfulness och yoga. Jonas är en inspirerande, trygg och tillåtande mindfulnesscoach med djup egen erfarenhet från både entreprenörskap/storbolagskulturer och att leva i mindfulness. Han lever delar av året som Digital Nomad i Indien och Thailand och har själv skapat en egen balans utifrån sin passion och sina talanger. Hans inkännande, vana och nytänkande coachning hjälper dig att finna de svar du har inom dig om hur du bäst kan leva ditt drömliv fullt ut. Hans uppskattade mindfulnesskurser är konkret utvecklande och anpassade för hårt arbetande och kompetenta människor i prestationssamhällen.

Jonas kommer att hjälpa oss förstå och uppleva hur sinnet fungerar och samt lära ut tekniker och perspektiv från mindfulness & yoga som kan frigöra oss från problem. Jonas kommer också att erbjuda individuell coachning.
faremo.se >

Camilla Lebert Hirvi
Camilla Lebert Hirvi

Camilla har levt utomlands i Thailand och Grekland i 14 år och är en Digital Nomad som blivit uppmärksammad för detta i de svenska medierna t ex Tv4, Vagabond, Amelia, Topphälsa och Allt om Företagande. Hon arbetar som livsdesigner och hjälper andra att designa sitt drömliv genom Camps/retreats samt E-kurser och coaching. Camilla har bakgrund inom utbildning, har varit egenföretagare i Sverige, Thailand och Grekland och är utbildad par-terapeut. Hon arbetar med att hjälpa andra bli mer digitala och därmed mer fria och platsoberoende. Nu vill hon också erbjuda en camp där vi lär oss förhålla oss till den digitala tekniken som annars lätt kan ta kontrollen över ens liv.

Camilla brinner för vikten av att ta makten över sitt liv och leva det fullt ut och kommer hjälpa oss förstå hur tekniken påverkar våra kärleksförhållanden och hur vi kan relatera till tekniken, andra och livet som helhet på ett sunt sätt. Camilla kommer också att erbjuda individuell coachning.
peelitoff.net > och loveinfocus.net >

Praktisk information Digital Detox Camp

Hur du tar dig hit och var du bor

Innan du bokar boendet försäkra dig om en plats på kursen först genom att maila din intresseanmälan till katarina@peelitoff.net Flyget till Thailand, resan till Bubu island samt boendet bokar du själv. Kom ihåg att alltid boka flyget med ett avbeställningsskydd! Digital Detox Camp börjar tis 3 mars kl. 10.00 och pågår tom sön 8 mars kl. 16.00. Norwegian flyger till Bangkok och därifrån kan du flyga enklast från samma flygplats med Thai Airways till Krabi. Charterbolagen säljer också enbart flygstolar till ex Krabi eller Phuket. Från Krabi tar det sedan ca 2 tim till Koh Lanta och från Phuket 4 tim. På Koh Lanta tar du dig till Old town och därifrån kan Bubu islands longtailbåt hämta dig till ön. När det gäller boende och transfer, kontaktar du själv Bubu island på tel. +66 818 945732. De tar endast emot bokningar via telefon.
Se mer bilder >

Veckans upplägg

Digital Detox Camp börjar tis 3 mars kl. 10.00 och pågår tom sön 8 mars kl. 16.00.

450_crop_beachbed_color

TA MED Bekväma och enkla kläder som tex fiskarbyxor, shorts, strandklänningar, sandaler eller flipflop och badkläder.

BETALNING 3900 kr/person. OBS! Begränsat antal platser för att ge alla deltagare bästa möjliga tid i en liten grupp så boka snarast!

Anmälan

Anmäl dig via mail till katarina@peelitoff.net .Vid bekräftelse om plats betalar du in 30% av avgiften som anmälningsavgift, dvs 1170 kr. 30 dagar innan starten på Digital Detox Camp är slutbetalningen, 2730 kr. Anmälan blir giltig i och med att du betalar in din anmälningsavgift. Du får en anmälningsblankett med alla uppgifter du behöver för din inbetalning. OBS! Begränsat antal platser!

Avbeställningsvillkor

Vid avbokning tidigare än 14 dagar innan starten debiteras 30% av kursavgiften. Vid avbokning senare än 14 dagar innan starten debiteras fullt pris. Vid sjukdom som styrks med läkarintyg, återbetalas allt utom anmälningsavgiften. Reseförsäkring och avbeställningsskydd kan du teckna själv genom din bank eller försäkringsbolag.

Speciella önskemål

Om du har några speciella önskemål eller medicinska problem är det bra om du kontaktar oss innan.

FÖR PRAKTISK INFORMATION kontakta Katarina Bäckström katarina@peelitoff.net

Varmt välkommen till Digital Detox Camp i Thailand!

Relaterade länkar

Testa dig själv om du är digital missbrukare >
Digital stress >
Fyra skåningar om digital stress >
Krönika om hur hon gått från digital dinosaurie till framtidsfigur >