Vi hjälper företag med digital stress

Som arbetsgivare är det viktigt att se till så att de anställda mår bra och kan jobba effektivt. Digitalt stressade anställda leder på sikt till enorma kostnader. Internetakuten hjälper framgångsrikt arbetsgivare ur denna situation.

Upplever ert företag att produktiviteten har gått ned samtidigt som internet och smartphones används privat i allt större utsträckning? I så fall kanske era anställda lider av digital stress. Detta kan leda till att arbetsprestationen försämras, personliga relationer påverkas negativt, fysisk och psykisk ohälsa samt enorma kostnader för er som arbetsgivare.

Eftersom användningen av internet tar upp mer och mer tid för missbrukaren, förlorar han eller hon till slut kontrollen över sitt liv. Internetakuten har praktiska och ytterst effektiva metoder som  leder till att medarbetaren återfår kontrollen och blir mer produktiv igen.

Tid ”offline” ökar produktiviteten

När vi utför flera uppgifter samtidigt, minskar vår förmåga att ge total uppmärksamhet till varje  enskild uppgift. Ju fler uppgifter vi försöka hantera samtidigt, desto mer stresshormoner som kortisol aktiveras. Dessa hormoner hämmar oss att prestera maximalt. Vår ständiga närvaro och tillgänglighet via smartphones med mejl, sms, Twitter och Facebook skapar större koncentrationssvårigheter och sämre arbetsprestation.

Vi behöver tid ”offline” för att kunna skapa det utrymme vårt nervsystem behöver för att fungera ordentligt och därmed maximera vår prestationsförmåga. För mycket stimuli och stress från många håll överväldigar det autonoma nervsystemet. Förmågan att hantera stress effektivt utarmas och det vardagliga arbetet påverkas negativt.

Företagsmiljön behöver erbjuda medarbetare ”avslappningstid,” där de inte förväntas att omedelbart behöva reagera och stanna kvar i det allt mer uppkopplade och vaksamma tillståndet. Att kunna varva ner är nödvändigt för att hjärnan och nervsystemet ska kunna uppnå maximal funktion.

Vi hjälper arbetsgivare att:

 • Identifiera och styra  negativa effekter kring digital stress
 • Utbilda chefer att känna igen tecken på någon som är digitalt stressad
 • Förstå varningssignaler på arbetsplatsens negativa produktivitet
 • Minska risken för en fientlig arbetsmiljö
 • Arbeta med chefer, HR och personal för att förhindra digital stress med hjälp av Internetakutens effektiva utbildningsprogram
 • Säkerställa riktlinjer och rutiner för att minimera stress
 • Förstå tekniker som finns tillgängliga för att övervaka de anställdas användning av internet

Områden vi hjälper till med

small_mobil_dark_symbols_SLIDERsmall_socialmedia_dark_symbols_SLIDERsmall_sex_dark_symbols_SLIDERsmall_gaming_dark_symbols_SLIDERsmall_shopping_dark_symbols_SLIDER small_spel_dark_symbols_SLIDER

Våra effektiva lösningar

Med vår gedigna erfarenhet inom digital missbruksproblematik, kan vi stolt erbjuda väl beprövade lösningar som vi vet fungerar.

Under de senaste 10 åren har våra terapeuter hållt hundratals föreläsningar, workshops och seminarier. Boka något av våra mest populära teman eller be oss skräddarsy ett program som passar just ert företag!

  • Minska din digital stress på arbetsplatsen (utbildning)
  • Den digitala stressen (föreläsning)
  • Logga ut och logga in för livet (föreläsning)
  • Den digitala dieten – skapa din balans (utbildning)
  • Det är inne att var ute (föreläsning)
  • Teknologins framsteg och egenskaper – varför vi behöver teknologin idag (föreläsning)

  Med våra logistiska metoder blir den digitala tekniken en tillgång snarare än en källa till problem på arbetsplatsen.

  Vi erbjuder erbjuder företag konsultation om hur internet bör användas under arbetstid. Vår analys av er arbetsplats kommer att ta upp produktivitetsproblem, medarbetarassistens samt hur man förhindrar och behandlar internetmissbruk.

  Ett särskilt fokus läggs på hur man känner igen tecken på digital stress.

  En medarbetare som brottas med digital stress behöver ofta hjälp utifrån för att få kontroll på sin situation. Internetakuten erbjuder individuellt anpassade behandlingsalternativ.

  Vår personal är tillgängliga för personlig konsultation på plats eller över telefon och skype.

  Läs mer om vår modell mot digital stress >